fredag 14 juni 2013

Gaffelkakor med havresmak


Lillkillen är sjuk idag - och jag tar varje "jobb-fri" minuts tillfälle till att baka :-)
Idag testade vi något som vi inte provat förut; "Gaffelkakor med havresmak". Grundreceptet hittade jag i den klassiska "Sju sorters kakor". Här kommer min mjölkfria variant...

ca 25st
Ugn: 200°C (varmluft 175°C)

Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
2 msk strösocker
0,75 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl

Rör margarin och socker. Tillsätt havregrynen och vetemjölet. Forma degen till runda kulor (ca 10g/st). Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kakor bakade med mjölkfritt margarin har en tendens att flyta ut, så platta inte till dem för mycket - då blir kakorna nästan tunna som flarn. Men smaken är det minsann inget fel på! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar