Familjens minsting har allergi mot mjölk och ägg. Inte så krångligt som det kanske låter... Håll till godo med våra tips och recept!
måndag 14 januari 2013
Godaste bullarna
Bakad på en vetedeg som blir fantastiskt saftig och god!
Riktigt goda även för dem som inte är allergiska mot mjölk
Ca 30 bullar
Ugn 250°
INGREDIENSER
4 dl havremjölk
50 g jäst1-2 tsk nystött kardemumma12 dl vetemjöl
1½ dl flytande margarin
1 dl strösocker
till fyllning:
125 g Milda mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
2-3 tsk kanel
Värm havremjölken till fingervärme, 37°C.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i en del av havremjölken. Tillsätt resten av havremjölken och kardemumman.
Arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunkens kant. Knåda degen i maskin i 4-5 min.
Täck över degen. Låt den jäsa ca 40 min på en varm och dragfri plats.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
När degen jäst färdigt, blanda ner flytande margarin och socker. Arbeta degen blank och smidig.Tag upp degen på ett bakbord och knåda in resten av mjölet.
Forma degen till ca 30 runda bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Gör hål/fördjupningar i bullarnas mitt, och fyll hålen med kanelfyllningen.
Sätt ugnen på 250°C. Låt bullarna jäsa i ca 30 min.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-8 min.
Etiketter:
Bak
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar