måndag 14 januari 2013

Godaste bullarna


Bakad på en vetedeg som blir fantastiskt saftig och god!
Riktigt goda även för dem som inte är allergiska mot mjölk


Ca 30 bullar

Ugn 250°


INGREDIENSER
4 dl havremjölk
50 g jäst
1-2 tsk nystött kardemumma12 dl vetemjöl
1½ dl flytande margarin
1 dl strösocker


till fyllning:
125 g Milda mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
2-3 tsk kanel


Värm havremjölken till fingervärme, 37°C.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i en del av havremjölken. Tillsätt resten av havremjölken och kardemumman.

Arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunkens kant. Knåda degen i maskin i 4-5 min.
Täck över degen. Låt den jäsa ca 40 min på en varm och dragfri plats.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

När degen jäst färdigt, blanda ner flytande margarin och socker. Arbeta degen blank och smidig.Tag upp degen på ett bakbord och knåda in resten av mjölet.
Forma degen till ca 30 runda bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Gör hål/fördjupningar i bullarnas mitt, och fyll hålen med kanelfyllningen.

Sätt ugnen på 250°C. Låt bullarna jäsa i ca 30 min.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-8 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar