Ingredienser
4 portioner pasta,
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 liten burk konserverade champinjoner
1 msk Milda Culinesse
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl Oatly Imat
2 1/2 msk senap
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk vitvinsvinäger
Provensalska kryddor (torkade) efter smak
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i hälften av Mildan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull. Bryn svampen i resten av Mildan. Lägg den i kastullen. Tillsätt buljong, Imat och senap. Koka sakta 5-6 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten. Vänd ner de provensalska kryddorna och vinägern.
- Servera grytan med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar