tisdag 12 februari 2013

Kycklinggryta med senap och provensalska örter



Ingredienser
4 portioner pasta,

4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 liten burk konserverade champinjoner
1 msk Milda Culinesse
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl Oatly Imat
2 1/2 msk senap
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk vitvinsvinäger
Provensalska kryddor (torkade) efter smak

Så här gör du
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i hälften av Mildan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull. Bryn svampen i resten av Mildan. Lägg den i kastullen. Tillsätt buljong, Imat och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 
  4. Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten. Vänd ner de provensalska kryddorna och vinägern.
  5. Servera grytan med pastan.
     
Vi har gjort lite justeringar på orginalreceptet, som är hämtat på ICA's receptsida. Orginalreceptet hittas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar