Familjens minsting har allergi mot mjölk och ägg. Inte så krångligt som det kanske låter... Håll till godo med våra tips och recept!
fredag 5 april 2013
Köttfärspaj
4 portioner
Ingredienser:
400 g nötfärs
1 st gul lök
1 liten burk champinjoner
2,5 msk tomatpuré
0,75 tsk salt
1 tsk oregano
1 burk majskorn
0,5 msk vetemjöl
½ vitlöksklyfta
ca 2 dl Oatly iMat
Pajdeg:
150 g mjölkfritt matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
För att laga Köttfärspaj
1. Sätt ugnen på 200gr. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i lite matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
5. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Ringla försiktigt I Mat över färsen. Den kommer rinna ner i färsen i ugnen, men också lägga sig lite som en yta (lite ostliknande) över pajen.
6. Grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med sallad!
Orginalreceptet är hämtat från www.allergimat.com, och hittas här
Etiketter:
Middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar