fredag 5 april 2013

Köttfärspaj



4 portioner

Ingredienser:
400 g nötfärs
1 st gul lök
1 liten burk champinjoner
2,5 msk tomatpuré
0,75 tsk salt
1 tsk oregano
1 burk majskorn
0,5 msk vetemjöl
½ vitlöksklyfta
 ca 2 dl Oatly iMat

Pajdeg:
150 g mjölkfritt matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

För att laga Köttfärspaj
1. Sätt ugnen på 200gr. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i lite matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.

4. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

5. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Ringla försiktigt I Mat över färsen. Den kommer rinna ner i färsen i ugnen, men också lägga sig lite som en yta (lite ostliknande) över pajen.

6. Grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Servera med sallad!

Orginalreceptet är hämtat från www.allergimat.com, och hittas här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar